Maaruf og Daoud vaskede biler i Kabuls gader

 

De arbejdede hver dag fra tidlig morgen til sen aften og tjente 15-20 kr. om dagen. Drengenes far arbejder på en byggeplads, men han tjener ikke nok til selv at forsørge familien. Derfor måtte børnene opgive deres drøm om at gå i skole for at hjælpe med at skaffe mad til familien.  

Klik på videoen til venstre og hør deres historie!

HVAD HAR VI OPNÅET?

Både Maaruf og Daoud blev optaget i From Street to School’s program i 2011.

De får undervisning i engelsk og matematik, og de klarer sig begge rigtig flot i skolen.

I øjeblikket arbejder vi på at finde en læreplads til Maaruf, så han kan lære et håndværk.

 

Hasibulla blev udnyttet af et autoværksted

Et autoværksted lovede Hasibulla et fast job efter en læretid på over 3 år. Desværre blev han groft udnyttet og arbejdede for 10-20 kr. om ugen. Hans far er invalid på grund af krigen i Afghanistan, så Hasibulla var familiens eneste forsørger.

På billedet kan du se Hasibulla sammen med sin onkel, som hjælper, fordi Hasibullas far er handicappet. De venter på at underskrive kontrakten med From Street to School. Lige så snart den var underskrevet, blev Hasibulla tilmeldt et forberedende kursus, så han kunne blive klar til at starte i skole.

Ved siden af sin skolegang er Hasibulla også i lære som automekaniker. I dag kan han selv reparere en bil, og han har lært at læse, skrive og regne.

 

Roqya skulle tigge på gaden som 5-årig

Vi mødte Roqya, da hun var 5 år gammel og snart skulle til at hjælpe sin far med at tigge på gaden. Hendes mor er psykisk syg, og hendes far er gammel, så han var ikke længere i stand til at arbejde og forsørge familien. De bor i en af Kabuls mange flygtningelejre, og 2 år forinden døde begge Roqyas brødre af en forkølelse, fordi de levede i et telt uden penge til hverken brænde eller medicin.

Roqya blev optaget i vores program, og det lykkedes os at få hende i børnehaveklasse. Normalt vil de offentlige børnehaver ikke acceptere børn fra flygtningelejrene. Mange flygtninge får afslag på hjælp af forskellige årsager, men vi arbejder stædigt på at forbedre forholdene for børnene.

 

Læs mere om børns vilkår i Afghanistan her på siden!