Vinterprojekt 2014

Hvert år gennemfører FSTS et vinterprojekt, som har til formål at hjælpe fattige flygtningebørn om vintrene i Afghanistan.

 

Formålet med Vinterprojektet 2014 var at indsamle penge i Danmark til fordel og støtte internt fordrevne flygtninge i Afghanistan. De indsamlede midler bliver brugt til indkøb af basal og fornødne fødevare ti Afghanistans fattigste børnefamilier.

 

From Street to School er en gennemsigtig NGO, og gennemfører forskelligartede arrangementer og indsamlinger i samarbejde med borgere og andre civilsamfunds-organisationer i Danmark.

Vinterprojektet 2014 var et af vores mange succesfulde indsamlinger som hjalp flere hundrede børnefamilier med fødevarer.

Baggrund for Hjælpeprojektet

Afghanistan har nogle meget  kolde vintre, som gør livet meget besværligt for især flygtningebørn som bor i teltelejrene. Vi har tidligere erfaret mange dødsfald på grund af manglende tøj, mad og varme. For at hjælpe flygtningebørn igennem de ekstrem kolde vintre, gør vi, hvad der er i vores magt for at gør tilværelsen nemmere for dem. ´Derfor søsatte vi vinterprojektet 2014, som var med til hjælpe to store teltelejre i Kabul med uddeling af varme dyne og tæpper, som kunne holde børnene varme.

Resultater for Hjælpeprojektet

Indsamlingsresultater:
Lokalforening Århus 42.362 kr. (offentlig indsamling)

Lokalforening København 10.055 kr. (offentlig indsamling)

Lokalforening Odense 12.023 kr. (offentlig indsamling)

Lokalforening Sønderborg 2.874 kr.

Lokalforening Ringsted 3.959 kr.

Lokalforening Kolding 6.634 kr.

FSTS’s Netbank 20.315 kr. (engangsdonationer til Vinterprojektet)

 

I alt er der indsamlet – doneret 98.222 kr.

 

Uddeling
From Street to School koordinerer indsatsen med Dansk Flygtningehjælp i Kabul, så nødhjælpen når frem til de mest sårbare flygtninge under vinteren. På baggrund af en professionel vurdering valgte vi at uddele 2 tæpper per familie i Baghe Daoud, og 1 tæppe per familie i Chamane Babrak. Nødhjælpen deles kun til dem med flygtningestatus.

 

Tæpperne købes og uddeles i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og lejrenes talsmand. Uddelingen dokumenteres på video, billeder og underskrifter.

Klik her for at se regnskab for indsamlingen.

 

 

Projektperiode

Start: 1. december 2013

Slut: 1. marts 2014

Målgruppe

  • Flygtninge i Kabul

  • Flygtningelejren Baaghe Daoud i Kabul

  • Flygtningelejren chaman Babrak i Kabul

Projektstyrer

Navn: Emal Aslam

Navn: Mujeeb Safi

Telefonnr. +45 60 16 64 68

E-mail: mujib@fsts.dk

Billeder fra Vinterprojekt 2014 projektet