Udvikling i København

Den Grønne Friskole

Sted: Amager
Dato: 2. februar

Den Grønne Friskole på Amager havde i december 2017 taget initiativ til at igangsætte en indsamling til FSTS’ formål – for at bakke op om uddannelse af de fattige gadebørn i Afghanistan. I samarbejde med kunstneren Anders Morgenthaler, lavede de initiativrige elever, forældre og lærere forskellige julekort som de satte til salg. Vores frivillige fik en varm modtagelse ved overrækkelsen af indsamlingen, da de besøgte skolen den 2. februar 2018 i forbindelse med deres projektuge ”Verdens børn”. De frivillige holdte oplæg om Afghanistans historie og de barske levevilkår, mange gadebørn lever under, og ikke mindst hvad FSTS gør, for at hjælpe disse børn til et bedre liv væk fra gadelivet. Efter fællessang og mange interessante spørgsmål fra børnene, overrakte skolen et fantastisk beløb på 4.945 kr. fra salget af julekort. Som tak for Den Grønne Friskoles støtte og inspirerende indsats, overrakte de frivillige skolens elever en pokal og et diplom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________

Velgørenhedsarrangement ’18

Sted: København
Dato: 2. februar

I 2017 afviklede FSTS en tradition, nemlig den årlige velgørenhedsmiddag. Første gang blev arrangementet afviklet i samarbejde med foreningen AYAD, hvoraf alt overskuddet gik til FSTS’ vinterprojekt til fordel for internt fordrevne flygtningefamilier i Afghanistan. Projektet blev således en kæmpe succes, og FSTS har sidenhen gjort det til en tradition, hvor de i 2018 besluttede at stable endnu en velgørenhedsmiddag op.

I år valgte FSTS at samarbejde med United Aid, som igangsætter forskelligartede projekter og altid er klar på at række en hjælpende hånd ud til de mindst bemidlede. Overskuddet af årets middag gik til FSTS’ formål om at hjælpe afghanske gadebørn væk fra det barske gadeliv og tilbage i skole.

Begge organisationer havde store forventninger til hinanden og projektet, hvorfor der også blev arbejdet hårdt og knoklet i tre måneder fra begge parter, for at få projektet op at køre. Aftenen var præget af bl.a. stand-up show med Omar Marzouk, digtoplæsning af de inspirerende og famøse digtere, Mazen, Özcan og Amin. Desuden gæstede Isam B fra Outlandish også middagen og ikke mindst Fareed A. Kabeer med traditionel afghansk musik, samt dans optræden med Koma Hevi. Aftenens ambitiøse værter bestod af Mads Nygaard, som også er kendt for at have stiftet Venligboerne og Mozhdeh Ghasemiyani. Aftenens højdepunkt var auktion, som blev varetaget af de fantastiske værter Zubair Butt Hussain og Samira Nawa. Her havde gæsterne fornøjelsen af at byde på en masse varer som de frivillige havde fået doneret gennem forretninger og sponsorer. Overskuddet for aftenen lød på hele 103.000 kr. Takket være de frivilliges indsats fra United Aid og FSTS, værterne, kunstnerne, gæsterne, sponsorerne og alle dem som har støttet op om dette projekt.

Comments are closed.