Lær Os Bedre At Kende

Vores Engagement = Fattige børn

En bedre fremtid begynder her

Vi tror på, at enhver handling, uanset hvor lille den måtte synes, kan have en dybtgående indvirkning på at forme en bedre fremtid. Hos ‘From Street to School’ er vores engagement for at skabe positive forandringer ikke bare en erklæring – det er vores handlinger, der taler højere end ord. Gennem vores dedikation til gadebørn i Afghanistan arbejder vi målrettet på at give afghanske gadebørn en skolegang ved at skabe et økonomisk grundlag for børnene og deres familier.

Vores engagement stammer fra en dybfølt overbevisning om, at alle har ret til et værdigt liv og skolegang. Gennem donationer, nødhjælps- og kompetencegivende projekter  stræber vi efter at styrke sårbare børnefamiliers mulighed for at forsørge sig selv og give håb om en bedre fremtid.

Vi tror på, at sammen kan vi skabe forandringer, der varer ved.

‘From Street to School’ er mere end blot en organisation – vi er et fællesskab af enkeltpersoner, partnere og støtter, der deler en fælles drøm om skabe et solidt fundament så udsatte afghanske børn kan sikres en skolegang. Vi er stolte af at være en del af dette fællesskab og inviterer dig til at lære mere om vores rejse og hvordan du kan være en del af denne bevægelse mod en bedre fremtid.

vores vision

I FSTS drømmer vi om, at alle afghanske gadebørn får en skolegang, hvor de ikke er nødsaget til at arbejde på gaden for at forsørge deres familie

Mission

Vores formål er at give afghanske gadebørn en skolegang ved at skabe et økonomisk grundlag for børnene og deres familier. Igennem nødhjælps- og andre kompetencegivende projekter styrker vi de sårbare børnefamiliers muligheder for at forsørge sig selv. Dette opnår vi ved at engagere europæiske borgere i frivilligt arbejde mod eliminering af børnearbejde.

Gennem en række nødhjælpsprojekter og initiativer til kompetence-opbygning styrker vi de sårbare børnefamiliers evne til at opretholde deres egen forsørgelse. Dette realiseres ved at involvere europæiske borgere i frivilligt arbejde, der sigter mod at udrydde børnearbejde og skabe en bedre fremtid.

Værdigrundlag

  • Gennemsigtighed: Vi sørger for at dokumentere alt vores arbejde
  • Bæredygtighed: Vi fokuserer på at investere i langsigtede og holistiske projekter, der kan fremme udvikling for gadebørns fremtid
  • Mangfoldighed: At engagere europæiske borgere i frivilligt arbejde mod eliminering af børnearbejde
  • Barmhjertighed: Vi vil forbedre livsvilkårene for udsatte afghanske børnefamilier

Virksomhedsledelse

Denne del er dedikeret til at udforske kerneelementerne af virksomhedsstyring. Essentielle dokumenter som generalforsamling, vedtægter og årsrapporter er fremvist for at forstå, hvordan disse dokumenter og processer påvirker virksomhedens ledelse og retning. Hos FSTS tilbyder vi indsigt og information for at gøre komplekse emner letforståelige og foreningen gennemsigtig.

Ideén om at iværksætte et projekt startede hos en gruppe studerende på Syddansk Universitet, som havde et stort ønske om at hjælpe afghanske gadebørn i nød. Med hjælp af Diaspora program drog de til Afghanistan for at undersøge forholdene for gadearbejde i landets krigsramte områder. From Street To School blev endelig stiftet som en forening den 3. oktober 2011. Foreningen styres af 9 bestyrelsesmedlemmer, og der findes lokalforeninger rundt omkring i Danmark.

Op til halvdelen af den afghanske befolkning udgøres af børn under 18 år. Desværre er det kun 60% af de afghanske børn, der er indskrevet i skolerne. Det anslås, at et stort antal – langt over (LANG større tal) – børn i Afghanistan lever som gadebørn uden adgang til skolegang.

Globalt mangler hele 781 millioner voksne og 126 millioner unge grundlæggende læse- og skrivefærdigheder, og det er bemærkelsesværdigt, at mere end 60% af dem er kvinder. Uden en ordentlig uddannelse er disse børn ikke blot udelukket fra gode jobmuligheder, men de er også afskåret fra at kunne bidrage til genopbygningen af deres eget land.

Gennem skolegang sikres børn en tryg barndom, hvor de beskyttes mod de barske realiteter på gaden. En uddannelse giver dem ikke kun øjeblikkelig beskyttelse, men også en mulighed for en langsigtet vej mod fred, lighed og social retfærdighed. Projekter som “From Street to School” giver disse gadebørn en reel chance for at skabe en lysere fremtid, da de er sultne efter forandring og motiverede for at lære.

Hos “From Street to School” arbejder vi aktivt på at sikre, at flere afghanske gadebørn får muligheden for skolegang. Dette opnås ved at tilbyde barnets familie et månedligt bidrag på 400 kr. Dette skaber økonomisk fleksibilitet, der gør det muligt for familien at understøtte barnets gennemførelse af grundskolen. Denne støtte gavner ikke kun det enkelte barn og dets familie, men er også en væsentlig byggesten i genopbygningen af det afghanske samfund som helhed.

Ud over at fremme adgangen til skolegang hjælper vi med at facilitere lærepladser til børnene. Dette giver dem de nødvendige kvalifikationer til at sikre en fremtidig arbejdsplads, når de fuldfører vores program. Denne helhedsorienterede tilgang sigter mod at skabe varige forandringer for børnenes liv og bidrage til opbygningen af et mere stabilt og uddannelsesfokuseret samfund i Afghanistan.

Det er vores mål, at alle administrationsudgifter og lønudgifter til vores medarbejdere i Afghanistan skal finansieres via midler tildelt fra samarbejdspartnere, fonde, puljer og hjælp fra andre organisationer.

Donationer fra vores medlemmer bliver udelukkende benyttet til at sikre gadebørnene en skolegang. Alt arbejde i Danmark er baseret på frivillig arbejdskraft.

Hovedbestyrelsen

Hovedbestyrelsen tager sig af den daglige drift og administration af organisationen. Vi afholder workshops for de frivillige i lokalforeningerne og den årlige generalforsamling. Derudover afvikler vi forskellige projekter i samarbejde med andre organisationer.

Lokalforeninger

Har du lyst til at gøre en forskel for afghanske gadebørn? Vil du være frivillig hos en af vores lokalforeninger? – Så er du velkommen til at sende os en besked på vores Facebook side eller kontakte direkte lokalforeningen via oplysningerne angivet her på denne side.

Århus

From Street To School i Aarhus består af en gruppe frivillige studerende, der går meget op i at arbejde for børnene i Afghanistan. Vi mener, at alle børn har ret til en sund og tryg barndom. Gadebørn i Afghanistan skal på lige fod med alle andre børn have mulighed for at komme i en god skole og få en uddannelse. Gadebørn i Afghanistan skal have bedre levevilkår og skal have sikret sig en bedre fremtid. Vi er en lille velgørenhedsforening, der er uafhængig af politiske og religiøse interesser.  Vi arbejder hårdt for gadebørn i Afghanistan, netop fordi uddannelse er vejen frem.

Odense

I Odense opnås foreningens formål på bedste vis, ved afholdelse af forskellige aktiviteter. De frivillige i Odense lokalforening består af unge ildsjæle, som stræber efter at gøre en forskel for gadebørn. Vores mål er at give flere afghanske gadebørn mulighed for at gå i skole, så de kan skabe sig en bedre fremtid og være med at genopbygge Afghanistan.

I Odense deltager vi aktivt i samarbejdet med Nøgleforum, så vi kan forbedre studiemiljøet, der deltages bl.a. i relevante demonstrationer i samarbejde med Racismefri By – Odense for mangfoldighed.

Du kan læse mere om FSTS’ vedtægter i sektionen ‘Virksomhedsledelse’.

Historien om Khatera

En lille pige ved navn Khatera er sendt ud på gaden af sin far for at tjene penge. Hun er nødt til at forklæde sig som en dreng for at overleve konkurrencen mod de andre gadebørn, som hovedsageligt er drenge. ”Min kære datter, bare sælg dine plastikposer, ikke kæmp, du er trods alt en pige. Drengene vil slå dig. Bare gør dit arbejde og kom tilbage.” Det får Khatera at vide af sin far, inden hun tager af sted om morgenen.

Historien om Sami

Et andet sted i hovedstaden Kabul bruger Sami sin dag på at indsamle træsplinter fra affaldsbunker. Familien bruger træsplinterne som brænde, så de kan lave mad og holde varmen. Som mange andre gadebørn er Sami ikke forældreløs, men hans far er fysisk ikke i stand til at arbejde. Derfor hjælper Sami med at forsørge sin familie i stedet for at gå i skole, hvor han kunne lære at læse og skrive.

Sami siger selv: ”Jeg indsamler disse træsplinter, så vi kan brænde dem. Mine forældre sender mig ud for at gøre dette. Min far siger, at når jeg er færdig med at indsamle træsplinter og bliver ældre, kan jeg gå i skole.”

Din support er vigtig

Interesseret i at blive en del af vores team? lad os sammen skabe en bedre fremtid

Vi har brug for din hjælpende hånd og frivillige kræfter. Der der mange spændende og forskellige opgaver og roller der skal varetages.

Donér nemt og hurtigt via MobilePay til 972297

X